Srpski peskaši uzimaju učešće na EURO 2019. u Poljskoj!

Evropsko prvenstvo u rukometu na pesku biće održano u Poljskom gradiću na severu Stare Jabłonki. Poljska će od 2. do 7. jula 2019. godine videti najveći spektal sa najvećim brojem timova još od 2007. godine.

Prijavilo se 40 timova koji će stvarati istoriju rukometa na pesku. Na muškoj manifestaciji učestvovaće 20 timova i 20 timova biti u ženskoj konkurenciji što je i te kako veliki broj za ovaj sport.

Sa Španijom, Rusijom i Hrvatskom u muškoj konkurenciji i Norveškom, Poljskom i Španijom u ženskoj, svi koji su osvajali medalje 2017. godine u Hrvatskoj pokušaće da ponove isti uspeh.

U muškoj konkurenciji, Rumunija, Slovenija i Turska su noviteti u odnosu na 2017. kada ih nije bilo. Ove tri federacije registrovale su i ženske timove.

Srpski peskaši će biti u grupi sa Rusijom, Danskom, Portugalom i Slovenijom.

Osim toga, 29 nacija (14 ženskih i 15 muških) prijavilo se za “YAC 17 Beach handball“ što je bio uvod za sve ono što će se desiti od 27. do 30. juna 2019. godine kao “priprema” za spektal koji će se održati takođe u gradu Stare Jabłonki. Zvanično je i Srbiji odobreno učešće tako da ćemo imati jednu ekipu više.

Please follow and like us:

Ostavite odgovor

U skladu s novom Evropskom regulativom, Rukometni Žurnal je nadogradio politiku privatnosti i korišćenja kolačića. Sportski Žurnal koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sistema oglašavanja.
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Enjoy this blog? Please spread the word :)

error: Sadržaj sa sajta je zaštićen