Čet. jul 2nd, 2020

Rukometni Žurnal

Rukomet kreće odavde

Sjajna partija Čelika u Tešnju!

2 min traje čitanje

RK Čelik je postigao gotovo rutinsku pobedu protiv RK Bosne TS u Tešnju rezultatom 38:22, ali i ekipa RK Bosne zaslužuje sve pohvale.

Odlična rukometna predstava u Tešnju između domaće RK Bosne i RK Čelika, gde je gostujuća ekipa Čelika nametnula žestok tempo, a domaći igači Bosne ga prihvatili i odigrali sportsku borbu svih 60 minuta. Ipak, pobedila je bolja ekipa.

Rezultat: 38:22 za Čelik.

Iako je Čelik vodio svih 60 minuta igre i ostvario sjajnu pobedu nad solidnom ekipom Bosne, igra RK Bosne zaslužuje svaku pohvalu.

  • Svakako da je naša forma u uzlaznoj liniji, mi smo i tempirali da budemo u top formi u petom prvenstvenom kolu protiv glavnog konkurenta za prvo mjesto – Krivaje u Zavidovićima”, ističe šef stručnog štaba RK Čelika Seldin Rizvanović.

U ovoj, kao i u ranijim utakmicama, trener Čelika Rizvanović je dao šansu svim raspoloživim igračima. Golmani su bili solidni: Haris Muhić je imao 9, a mladi Muamer Kljajić 6 odbrana. Srednji bek Slaven Šijaković je i ovog puta bio dobar dirigent i u odbrani i u napadu. Standardan je bio i doajen zeničkog rukometa Aldin Begagić.

A solidni su bili i Faris Mrako, Mario Filipović i Edin Gušić.

Prvi strelac ove zanimljive utakmice je Ekrem Kobilica (Čelik), sa 7 postignutih golova, dok su po pet imali Eldar Mehić, Kenan Biogradlija i Slaven Šijaković.

U ekipi domaćina odlično su igrali Zato Isaković (postigao 5 golova) zatim Enver Omahić (postigao 6 golova.

Idućeg vikenda Čelik u Zenici ugošćuje ekipu RK Žepča

Utakmica RK Bosne – RK Čelik. Igrana u Sportskom centru u Tešnju. Gledalaca oko 100. Rezultat 38:22 za Čelik (poluvreme 16:9 za Čelik). Sudije: Mulabdić – Murtazanović (oba Maglaj). Delegat: Danijel Sabljić. Sedmerci: za Bosnu 3 (1) a za Čelik 5 (3). Isključenja: za RK Maglaj ukupno 10 minuta, od čega – Adnan Mujanović, 3 isključenja, crveni karton. RK Čelik 6 minuta isključenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

U skladu s novom Evropskom regulativom, Rukometni Žurnal je nadogradio politiku privatnosti i korišćenja kolačića. Sportski Žurnal koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sistema oglašavanja.
error: Sadržaj sa sajta je zaštićen