Rukomet i rukomet na pesku na 5. Evropskim Univerzitetskim igrama 2020.!

Preduzeće za organizaciju 5. Evropskih Univerzitetskih igara, formirano od strane Vlade Republike Srbije, održalo je radni sastanak sa svim nacionalnim savezima za sportove koji bi trebalo da se nađu u programu takmičenja koje će se održati u Beogradu od 12. do 25. jula 2020. godine uz učešće mladih sportista iz preko 20 zemalja.

  • Cilj sastanka održanog u prostorijama Rukometnog saveza Srbije bio je da upoznamo predstavnike nacionalnih Saveza sa ciljem i planom organizacije takmičenja, kao i obavezama koje će Savezi morati da ispune kako bi njihovi sportovi bili uvršteni u program. To podrazumeva ljudske i organizacione resurse, ali i izbor objekata u kojima bi se takmičenja odvijala – kaže direktor preduzeća Predrag Jušković i dodaje:
  • Novina na Igrama će biti rukomet na pesku. U tu svrhu bi trebalo da se izgrade dva terena na Adi Ciganliji u dogovoru sa Vladom Republike Srbije i gradom Beogradom. Imaćemo promociju tog sporta, a od ostalih kolektivnih sportova planirani su fudbal, odbojka, košarka, vaterpolo i rukomet. Planirana su i četiri borilačka sporta, šah, badmington, veslanje – dodaje prvi čovek organizacije i zaključuje.
  • Prvi korak je da Savezi prihvate organizaciju, nakon čega slede pojedinačni sastanci, a onda u odnosu na potrebe kupovina i pomoć u opremi i rekvizitima, koji će posle takmičenja ostati na korišćenje Savezima.

Univerzitetsko selo biće u Studentskom Gradu u Novom Beogradu. Očekuje se preko 4000 sportista u 20 sportova iz isto toliko zemalja, kao i 1500 zvaničnih lica.

Planirani sportovi:

Futsal, Džudo, Fudbal, Ragbi 7, Šah, Rukomet, Badminton, Karate, Odbojka, Stoni tenis, Odbojka na pesku, Košarka, Tenis, Veslanje, Košarka 3 k 3, Tekvondo, Rukomet na pesku, Vaterpolo.

Please follow and like us:

Ostavite odgovor

U skladu s novom Evropskom regulativom, Rukometni Žurnal je nadogradio politiku privatnosti i korišćenja kolačića. Sportski Žurnal koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sistema oglašavanja.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

error: Sadržaj sa sajta je zaštićen