Pon. feb 17th, 2020

Rukometni Žurnal

Rukomet kreće odavde

Priština ponovo onemogućila ulazak ekipi Topličanina na Kosovo!

2 min traje čitanje

Priština je, nakon što je onemogućila fudbalere “Crvene zvezde” da igraju utakmicu u Zvečanu, zabranila i igračima Rukometnog kluba “Topličanin” iz Prokuplja da se u Zubinom Potoku sastane sa domaćinom “Mokrom Gorom”, saopštila je danas Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Ističe se da reč o očiglednoj nameri da se srpski sport potpuno progna sa Kosova i Metohije, a našim klubovima i timovima u pokrajini da budu domaćini sportskih manifestacija.

U Zubinom Potoku je trebalo da bude odigran, ne revijalni meč, već utakmica u okviru redovnog takmičenja rukometne Super B lige Srbije, koje je u prošlosti bilo bez ikakvih problema organizovano na području Kosova i Metohije, navodi se saopštenju.

Priština po svemu sudeći, kako se naglašava, namerava da izolovanjem Srba na Kosovu i Metohiji izvrši pritisak i na naš narod u pokrajini i na Beograd.

“Na ovaj način se, međutim, ne može iznuditi ni politička kooperativnost Srba na terenu, kao ni popustljivost Beograda”.

Kancelarija za KiM apeluje na predstavnike međunarodne zajednice koji su, odmah po završetku parlamentarnih izbora na Kosovu i Metohiji, počeli da pozivaju na nastavak dijaloga Beograda i Prištine, da imaju na umu da su barijere i zabrane za ljude i robu u suprotnosti sa samim duhom dijaloga, i da razgovora ne može biti dok god Priština manifestuje nasilje.

“Srbija će učiniti sve da međunarodne sportske organizacije budu detaljno informisane o anticivilizacijskom i antisportskom delovanju Prištine”, kaže se u saopštenju.

PIŠE: RTV.RS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

U skladu s novom Evropskom regulativom, Rukometni Žurnal je nadogradio politiku privatnosti i korišćenja kolačića. Sportski Žurnal koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sistema oglašavanja.
error: Sadržaj sa sajta je zaštićen