“Plavi” sjajni u Italiji!

Više od 1.000 dece od 15 do 16 godina iz šesnaest zemalja koje pripadaju Jadransko-Jonske makroregije
takmičili su se u 10 disciplina. Pored domaćina Italije, učestvovali su i Albanija, Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Danska, Estonija, Grčka, Letonija, Crna Gora, Poljska, Češka, Rumunija, Slovenija i Srbija. Učešće je uzelo 29 gradova iz kojih su doputovale i delegacije sportista, a među njima i grad Šabac i igrači Metaloplastika 2003. godište i mlađi.

Svoje predstavnike u rukometu su imali deset zemalja: Pored Metaloplastike tu su se našli i Italija, Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Grčka, Danska, Hrvatska, Rumunija i Slovenija. Deset ekipa je podeljeno u dve grupe.

Za šampionski tim Metaloplastike nastupali su: Filip Milovanović, Mateja Dodić, Aleksa Panović, Dušan Dukić, Vukašin Antonijević, Vuk Simić, Nikola Ćosić, Veljko Simić, Brana Mirković, Nikola Mitrović, Damjan Marjanović, Stefan Vasić. Sa klupe su plave predvodili treneri Miodrag Kažić i Bojan Nikolajević.

Još jednom se pokazalo da su “plavi” na pravom putu kada je u pitanju škola rukometa koju klub već godinama brižno neguje. U svaku utakmicu momci su ulazili maksimalno spremni i skocentrisani, svaka utakmica na igrama dobijena a od toga čak četiri sa dvocifrenom prednošću. Ni u jednom momentu protivnicima nije dat ni tračak nade da može nešto više da učini. Ostavili su dečaci Metaloplastike svoje vršnjake iz Rumunije na -20 (25:5), Slovenije -12 (28-16), Crne Gore -7 (19:12), Italije -16 (29:13). U polufinalu 9 golova zaostatka je imala Bosna i Hercegovina (29:20), a u finalu poražena je i Slovenija, koja je do finala došla preko Danske, sa zaostatkom od 14 golova (29:15).

Bilo je to novo i veliko iskustvo za mlade igrače, koji su ostavili upečatljiv trag kako na sve prisutne na igrama tako i na same organizatore.

Grupa A

Italija – Crna Gora 14:14
Rumunija – Srbija 5:25
Slovenija – Italija 20:20
Crna Gora – Rumunija 21:14
Srbija – Slovenija 28:16
Italija – Rumunija 16:10
Crna Gora – Srbija 12:19
Slovenija – Rumunija 19:10
Italija – Srbija 29:13

Polufinale:
Srbija – Bosna 29:20
Danska – Slovenija 23:24

Za 3. mesto:
Bosna – Danska 16:19

FINALE:
Srbija – Slovenija 29:15

Please follow and like us:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

U skladu s novom Evropskom regulativom, Rukometni Žurnal je nadogradio politiku privatnosti i korišćenja kolačića. Sportski Žurnal koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sistema oglašavanja.
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

error: Sadržaj sa sajta je zaštićen