Nino Marković poveo mlađe Hrvatske katedete na EYOF!

Mlađa muška kadetska reprezentacija Hrvatske otputovala je u Azerbajdžan na Evropski olimpijski festival mladih (EYOF) koji se u toj zemlji održava od 21. do 27. jula ove godine.

Reč je o takmičenju koje će okupiti oko 3500 sportistkinja i sportista iz 50 evropskih zemalja. Na programu je deset sportova, među kojima se nalazi i rukomet. Inače, letnji Evropski olimpijski festival mladih održava se od 1991., a Zimski od 1993. godine. Rukomet je stalno na programu Festivala od 1997. godine. Hrvatska je do sada osvojila dve medalje i to obe bronzane u muškoj konkurenciji. Prva je ostvarena 2009. godine u Tampereu (FIN), a druga u Đeru (MAĐ) pre dve godine.

Pod stručnim vođstvom selektora Nine Markovića mlađi kadeti pripremali se za to takmičenje dvadesetak dana, najpre u Kampu HRS-a u Zadru, a zatim u Sesvetama. Imali su i jedan prijateljski meč sa Saudijskom Arabijom koji su lako i uverljivo dobili. EYOF je njihovo prvo veliko takmičenje u karijeri i sigurno je da će dati sve od sebe. Grupa u kojoj se nalaze je izuzetno teška. Najpre ih čekaju susedi Slovenci koji su tradicionalno jaki u mlađim kategorijama, pa dvostruki pobednici Festivala Francuzi i za kraj Island. Dve najbolje ekipe iz svakegrupe idu u polufinale, odnosno borbu za medalje. Treće i četvrtoplasirani razigravaju za poredak od 5. do 8. mesta.

Nino Marković, selektor muške mlađe kadetske reprezentacije:

  • Posljednjih desetak dana mnogo smo radili na uigravanju linija, situacijama igrač više, igrač manje. Posebnu pozornost smo posvetili pronalasku koncentracije, mirnoće, da se što manje griješi, jer u ovoj kategoriji to je česta pojava i jako bitan segment. Nastojimo suzbiti nervozu koja se lagano osjeća , tim prije što je prvi susret sa Slovenijom, a on može mnogo toga odlučiti. Imali smo samo jedan prijateljski susret tijekom  priprema sa Saudijskom Arabijom. Bilo  je u toj  pobjedi 32:26 i dobrih i loših momenata. Šteta je da nismo imali barem još koji pripremni susret jer ovo je njima ipak prvo  veliko natjecanje , i mnogo bolje bi se upoznali kroz igru , nego kroz trening. Ali što je tu je. Optimisti smo i vjerujemo u svoju snagu.

Ivan Barbić, mlađi kadetski reprezentativac:

  • Dobra je atmosfera i prava smo klapa. Prošli smo duge pripreme, nitko se nije ozlijedio. Prvi cilj nam je da prođemo skupinu, a kasnije bih voljeli dobiti medalju. Ipak, to nam je prvo natjecanje. Najveća snaga hrvatske reprezentacije je srce, jer se stalno borimo i nikad se nećemo predati.

Jakov Neralić, mlađi kadetski reprezentativac

  • Ovo je bio jedan duži period priprema na kojima smo se dosta dobro pripremali i očekujemo zbog toga jako dobre rezultate. Sa svim protivnicima koje imamo u skupini smo dosad već igrali. Očekujemo čvrste i dobre utakmice, bit će teško, ali mislimo da smo kvalitetniji od njih.

Spisak igrača za EYOF:

DOMINIK KUZMANOVIĆ, MRK DUGO SELO

ZLATKO RAUŽAN, MRK DUGO SELO

FABIJAN GRUBIŠIĆ, MRK DUGO SELO

MATEJ MANDIĆ, RK IZVIĐAČ, LJUBUŠKI

IVAN BARBIĆ, RK SENJ

MISLAV OBRADOVIĆ, RK BJELOVAR

MARIN LISAC, RK DUBRAVA

ADAM ŠALIĆ, RK PPD ZAGREB

JAKOV NERALIĆ, RK PPD ZAGREB

MATEJ SVRŽNJAK, RK PPD ZAGREB

MISLAV TRNINIĆ, RK PPD ZAGREB

MARIO ZAKIĆ, RK MOSLAVINA

ROK MALIN, RK SISAK

DAVID ŠTRKOVIĆ, RK PPD ZAGREB

MATIJA CAR, RK MORNAR – CRIKVENICA

STRUČNI ŠTAB:

NINO MARKOVIĆ, SELEKTOR

KREŠO IVANKOVIĆ, TRENER

IVAN DRAGIĆ, TRENER GOLMANA

NIKOLA GOLUB, KONDICIONI TRENER

TOMICA MADJERČIĆ, TEHNIKO

Raspored utakmica Hrvatske:
Ponedeljak, 22. jula
14:30 Hrvatska – Slovenija
Utorak, 23. jula
14:30 Hrvatska – Francuska
Sreda, 24. jula
14:30 Hrvatska – Island

Please follow and like us:

Ostavite odgovor

U skladu s novom Evropskom regulativom, Rukometni Žurnal je nadogradio politiku privatnosti i korišćenja kolačića. Sportski Žurnal koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sistema oglašavanja.
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

error: Sadržaj sa sajta je zaštićen