Pon. feb 17th, 2020

Rukometni Žurnal

Rukomet kreće odavde

Mini rukomet na #BeActive danu sporta na Adi!

2 min traje čitanje

U petak 27.09.2019. godine u okviru “Evropske nedelje sporta”, na Adi Ciganliji održan je “Sportski dan”, u organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) i Ministarstva omladine i sporta. Ova manifestacija je organizovana pod pokriviteljstvom Evropske komisije uz podršku Evropske rukometne federacije (EHF), a pored velikog broja nacionalnih sportskih federacija učešće u ovoj manifestaciji je uzeo Rukometni savez Srbije.

Pored velikog broja različitih sportskih aktivnosti svi mališani i posetioci imali su prilike da se oprobaju u brojnim rukometnim veštinama, ali i da zaigraju MINI rukomet. Pored toga svi učesnici su mogli da se takmiče u mnogobrojnim igrama kao i da učestvuju u raznim kreativnim i edukativnim igrama.

Organizatori kažu da je na Sportskom danu bilo više od hiljadu učesnika, a najviše je bilo dece školskog uzrasta. Otvaranju ove manifestacije prisustvovali su predsednik OKS g. Božidar Maljković, šef delegacije EU g. Sem Fabrici i državni sekretar za omladinu MOS i naš proslavljeni rukometaš, g. Darko Stanić.

Pored velikog broja posetilaca na MINI terenu, imali smo veliku čast da ugostimo preko 50 mališana  iz OŠ “Sava Šumanović”sa njihovim nastavnicima. Učenici prvih i petih razreda su na otvaranju ove manifestacije svim prisutnim mališanima predstavili kako se trenira rukomet na ovom uzrastu prolažeći kroz različite motoričke poligone koje su kreirali njihovi nastavnici Nenad Pantić, Ilija Tasić i Dragan Lozanov. Bila je to prilika i da pokažu šta su do sada naučili od svojih nastavnika igrajući MINI rukomet pred svim posetiocima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

U skladu s novom Evropskom regulativom, Rukometni Žurnal je nadogradio politiku privatnosti i korišćenja kolačića. Sportski Žurnal koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sistema oglašavanja.
error: Sadržaj sa sajta je zaštićen