Maglaj savladao Čelik na svom terenu u pripremnoj utakmici!

Rukometaši RK Čelika gostovali su u Maglaju, gde su igrali pred oko 600 domaćih navijača, uz bubnjeve i gromoglasno navijanje, kao da se radi o prvenstvenoj a ne o prijateljskoj utaknmici. Iako desetkovani, zbog neigranja čak pet prvotimaca, igrači Čelika su pružili snažan otpor odličnom Maglaju.

U Čelikovom timu svi raspoloživi igrači su ulazili u igru i svi su postizali golove: najviše Biogradlija i Šijaković (po 5 golova), zatim Danijel Jurić (4), Oruč i Sumbuljević po 3 postignuta gola, Čelenka 2, a tri igrača po jedan gol – Gušić, Mehić i Kobilica.

Ovde valja istaći da čak pet standardnih prvotimaca nije putovalo u Maglaj: kapiten Adnan Begagić ima bolove u leđima (neizvesno je hoće li nastupiti u narednih 15 dana), zamenik kapitena Faris Mrako ima povredu stopala (prema odluci klupskog lekara već od ponedelja će biti u trenažnom procesu), dok je bek Mario Filipović dobio temperaturu, a Aldin Begagić i Ivo Mišković su bili zauzeti u svojim firmama.

  • Nije nikakav alibi, već istina – da smo bili kompletni, naš otpor prema RK Maglaju bi bio još jači. Imali smo dosta grešaka, zicera, dodavanja lopte protivničkim igračima… U svakom slučaju, korisna i dobra utakmica, koja mi je dala nove podatke o tome šta ko od igrača i koliko može, kaže trener Čelika Seldin Rizvanović.

RK Maglaj, prema onome što su prikazali protiv Čelika, ima odličnu ekipu. Posebno dominira bekovska linija: Čičkušić – Memišević – Mehinagić, uz Hajdića, Bajraktarevića i Bašića će biti tvrd orah za sve ekipe u Premijer ligi BiH, koja počinje naredne nedelje.

Najviše golova za Maglaj postigao je odlični Benjamin Čičkušić (7), zatim Hajdić (6), Memišević (5), te Bašić, Bajraktarević, i Omahić po 4 postignuta gola.

  • Hvala RK Čeliku koji nam je i u okrnjenom sastavu odlično sparingovao. Bila je ovo dobra utakmica, kao prava prvenstvena. Od naredne sedmice nas očekuje pravi prvenstveni rat, izjavio je nakon utakmice trener RK Maglaja Stevanović.

Dve mlade devojke, sudije ove utakmice iz Doboja, (Mujkanović i Sofkić) su posebna priča. Devojke bukvalno nemaju pojma o suđenju ali znaju kako da stvore pometnju. Što je najgore, one i same kažu – da nemaju pojma sa suđenjem?!

Pa ko ih onda ”gura”? ”Gura” kao i sve drugo u Rukometnom savezu gde se ne za ko pije, ali se zna ko plaća: rukomet! – kažu iz Čelika

Naredne srede RK Čelik u Zenici igra novu utakmicu – revanš protiv RK Žepča, kog je pobedio u Žepču (28:26).

Please follow and like us:

Ostavite odgovor

U skladu s novom Evropskom regulativom, Rukometni Žurnal je nadogradio politiku privatnosti i korišćenja kolačića. Sportski Žurnal koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sistema oglašavanja.
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

error: Sadržaj sa sajta je zaštićen