Sub. mar 28th, 2020

Rukometni Žurnal

Rukomet kreće odavde

Lovćen krenuo sa pripremama za narednu sezonu: Duško Milić – “Situacija nije sjajna ali nećemo plakati!”

3 min traje čitanje

Šampion Lovćen čeka i spreman je da sačeka još malo kako bi donio ispravnu odluku: da li će u drugi deo sezone krenuti sa pojačanjima ili sa istim kadrom, koji je jesenji deo završio iza Komova, na poziciji dva.

Situacija nije idealna, kao što nije bila u prvom delu sezone. Trener Duško Milić bio je suočen sa povredama velikog broja rukometaša.

  • Marko Simović je operisao rame i trenutno je u trenažnom procesu, odnosno jedino što radi je trči. Ako bude u redu, računaću na njega koliko bude mogao, ali na maksimum sigurno ne i to je jasno. Miodrag Stanojević je prošle godine operisao prednje ukrštene ligamente, pa se vratio, a onda opet pauzirao zbog sitnije povrede. Mirko Damjanović je otisao iz kluba – rekao je Milić.

Lovćen je ušao u rad 13. januara, na Cetinju će još sedmicu, a onda kreće najlepši deo za igrače – utakmice.

  • Odigraćemo tri utakmice u Trebinju, Ljubiški i Metkovićima. Nakon toga, najvjerovatnije, ako obezbijedimo rivale, odigraćemo još nekoliko utakmica u Vrnjačkoj Banji.

Cetinjani su u igri oko trofeja, uprkos problemima.

  • Imali smo premnogo problema, nijesmo kao prošle godine, ali tu smo sa svima. Što se tiče povreda i oporavka nekih igrača, sačekaćemo još dvije sedmice i odlučiti kako dalje. Ne bih volio da dovodimo nekoga ko nije prevaga, a da se povrijeđeni oporave i da imamo višak igrača. Eto, i Bulajić je bio povrijeđen dva mjeseca i Pejović, naš pivot, koji je počeo da igra, a onda morao na operaciju nosa. U svakom slučaju, ako svi budu zdravi ne treba posebno razmišljati o pojačanjima. Sve zavisi od toga u kakvom će stanju biti ekipa u narednih deset dana što se tiče povreda.

Lovćen ima obavezu da osvaja i stvara igrače. Cetinjani su navikli na to.

  • Ko misli da može da napravi ekipu za pola godine ili godinu, neka mu je Bog u pomoć. Kada sam došao u Lovćen sedam igrača je otišlo iz kluba, a priključeno devet kadeta, od kojih su Vujović i Đurović igrali i otišli. Pojavio se Mrvaljević, mlađi Stanojević, zatim Lakićević sa 17 godina, a onda Pejović i, eto, na takav način se snalazimo. Otišao nam je i Mirko Radović, naš reprezentativac. Odlasci nam, definitivno, stvaraju probleme. Jer, tek što krenemo, uigramo se i dođemo do nivoa, ekipu više nemamo. Nije lako, ali momci se bore i svi se trudimo. Ponavljam, ako budemo zdravi – biće lakše, ako ne – biće nam puno teže.  

Cetinjanima nije lako, ali ne kukaju.

  • Lovćen je crnogorski brend, to je svakome jasno, što se tiče rukometa. Smatram da Lovćen uvijek treba da ima takve apetite da bude prvak, bez obzira ko igra i ko je trener. Normalno je da se ide na titulu, a ako neko misli da je svake godine lako promijeniti ekipu i biti prvi, neka mi objasni kako. I to isključivo sa svojim kadrom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

U skladu s novom Evropskom regulativom, Rukometni Žurnal je nadogradio politiku privatnosti i korišćenja kolačića. Sportski Žurnal koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sistema oglašavanja.
error: Sadržaj sa sajta je zaštićen