Jelena Pojužina: – “Ogromna podrška drugarica iz kluba mi je mnogo značila”

Golman kragujevačkog super B ligaša Jelena Pojužina (18) je nedavno sa juniorskom reprezentacijom Srbije osvojila prvo mesto i zlatnu medalju na prvenstvu Evrope B divizije koje je održano u Bugarskoj Varni i tako opravdala poverenje selektora, kao i podršku koju uživa u matičnom klubu.

  • Ova medalja i iskustvo koje sam stekla je ogroman iskorak u mojoj karijeri i mnogo mi znači, obzirom da nikad nisam učestvovala na ovako velikom takmimčenju. Prva želja, koja mi se i ostvarila je da uopšte budem član nacionalne selekcije, a osvajanje prvog mesta je dodatni motiv da što više, jače i kvalitetnije treniram i radim i da pokažem i dokažem da poziv u reprezentaciju nije plod sličajnosti – započela je razgovor Jelena.

Sve vreme prvenstva stizala je podrška saigračica iz matičnog kluba:

  • Ogromna podrška drugarica iz kluba mi je mnogo značila, bile su svaki dan tu za mene i uz mene. Smatram da sam im dala dobar primer da radom, trudom i zalaganjem mogu i one doći do reprezentativnog dresa, osvojiti neko odličje i slušati himnu na postolju.

Jelena je počela da trenira rukomet sa 10 godina u rodnom Svilajncu, a prethodno se bavila ritmičkom gimnastikom. Član Radničkog je od 2017. godine.

  • Kao i svakom mladom sportisti, cilj mi je da zaigram i za seniorsku reprezentaciju Srbije.Moj životni moto je – ko hoće, taj i može. Trudiću se da napredujem i da opravdam ukazano poverenje prvenstveno stručnog štaba Radničkog, kao i rukovodstva reprezentacije – zaključila je zlatna Kragujevčanka Jelena Pojužina.
Please follow and like us:

Ostavite odgovor

U skladu s novom Evropskom regulativom, Rukometni Žurnal je nadogradio politiku privatnosti i korišćenja kolačića. Sportski Žurnal koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sistema oglašavanja.
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

error: Sadržaj sa sajta je zaštićen