Intervju: Pavle Banduka – “Drago mi je da ću biti deo kolektiva koji ima visoke ciljeve”

Kada je krenula tvoja rukometna karijera i gde?

  • Prve rukometne korake sam napravio u RK Studentski Grad, u 4. razredu osnovne škole. Prvi treninzi su bili na Bežaniji kod trenera Nikole Maksimovića zatim kod Predraga Vesića a najduže kod Siniše Đukića, takođe trener mi je bio i Miloš Čučković kao i Miroslav Simić (prvi tim).

2008. godine dobio si ponudu iz sjajnog kluba koji brine o mladim igračima, u pitanju je Studentski grad. Reci nam nešto o tvojim igrama u tom klubu?

  • Počeo sam u 4. osnovne kao što sam i rekao, RK Studentski grad je sjana škola rukometa koja okuplja mlade rukometaše sa Novog Beograda i šire, sve pohvale što se tiče organizacije i samog sistema u klubu… Imali smo sjanu generaciju ‘96 pa su samim tim i moje igre bile odlične.

Igrao si 7 godina za ovaj klub, bio si 5 puta šampion države sa klubom. Reci nam nešto o tome?

  • Super generacija, sjajni saigrači, uživao sam igrajući sa njima, a što se tiče osvajanja prvenstva to je prelepo i čini detinjsto više nego uspešnim… Medalje su na zidu u sobi.

Čak 4 puta si bio proglašen za najbolje desno krilo… Da li je to bio primarni cilj?

  • Lepo je dobijati pojedinačna priznanja koja ti daju motiv više a naročito kad si mlad ali mislim da mi svi igramo radi pobede što se postiže timom a ne pojedincima.

Dobio si da kažemo profesionalni ugovor od Studentskog grada gde si nastupao 3 sezone. Reci nam nešto o tvojim igrama, da li si bio zadovoljan?

  • U prvom timu Studentskog grada sam igrao 3 sezone, u to vreme drugu ligu i prvu ligu. Mnogo su mi pomogle igre i sam boravak u prvom timu sa kvalitetnim ljudima što na terenu što van njega. Lep period.

Nakon velikih uspeha, Dinamo Pančevo je izrazio želju da te dovede u svoje redove što ti nisi odbio. Kako si se osećao u tom trenutku?

  • Imao sam sreću da dođem u takvu ekipu kao što je Dinamo. To je bio stepenik više u početku moje profesionalne karijere.

Osvojio si Super B ligu, igrao si F4 kupa Srbije pa čak i SEHA Gazprom ligu. Da li je to bila tvoja najbolja sezona?

  • Verovatno i najbolja ali možda i najvažnije iskustvo, igrati protiv ekipa koje igraju Ligu šampiona je posebno.

Na kratko si zaigrao za niški Železničar koji ima veliku istoriju. Da li misliš da si mogao bolje da se uklopiš u sastav Veselina Vujovića?

  • Mislim da sam mogao ali nekad se jednostavno ne poklope sve kockice. Svakako vrlo vredno iskustvo u karijeri. Iz loših iskustava se možda i više nauči.

Na Srpskoj sceni je odjeknula lepa vest, potpisao si ugovor sa najvećim iznenađenjem Superlige, Novim Pazarom. Kako je došlo do dogovora?

  • Pazar je pokazao interesovanje još zimus, bili su konkretni sa jasnim ciljevima koji se poklapaju sa mojim ambicijama. Drago mi je da ću biti deo kolektiva koji ima visoke ciljeve.

I za kraj, koji su tvoji ciljevi za narednu sezonu?

  • Da dodatno napredujem na individualnom planu a istovremeno sa mojim saigračima ostvarim najbolji mogući rezultat kojim ćemo svi biti zadovoljni.

Please follow and like us:

Ostavite odgovor

U skladu s novom Evropskom regulativom, Rukometni Žurnal je nadogradio politiku privatnosti i korišćenja kolačića. Sportski Žurnal koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sistema oglašavanja.
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

error: Sadržaj sa sajta je zaštićen