Čelik spremno čeka početka turnira u Zenici!

Tradicionalni međunarodni rukometni turnir koji se održava u čast jednog od najboljih rukometaša RK Čelika svih vremena, Zaima Kobilice, koji je nastupao za reprezentacije Bosne i Hercegovine i Italije, počinje utakmicom RK Čelik – RK Iskra (Bugojno), u petak, 30. avgusta u Gradskoj areni Zenica, sa početkom u 17h.

Druga utakmica turnira, RK Umag – RK Vogošća, igra se u 19.00h, a svečano otvaranje biće održano između ove dve utakmice (u 18 i 30 sati).

Interesantno je istaći da je Zaim Kobilica u BiH nastupao za RK Čelik i RK Iskru, a u Italiji za ekipu Prato.

Organizacioni odbor turnira je takođe odlučio da na turnir, kao specijalne goste, pozove sve bivše igrače RK Čelika, od Reufa Ekmeščića, Mehe Begovca do Mehe Merdanovića, Edina Pojskića, Jadranka Tepića i mnogih drugih igrača koji žive i borave u Zenici. U tom smislu se mole svi zainteresovani bivši igrači RK Čelika da se prijave generalnom sekretaru kluba, Nedimu Šehiću, (tel. 062 599 630) kako bi im bile uručene svečane pozivnice za turnir stoji na sajtu RK Čelika.

Šef Stručnog štaba Čelika, prof. Seldin Rizvanović, pozvao je prvotimce RK Čelika na prvi trening u subotu pre podne, a žestoke pripreme najavljuje nakon obeležavanja velikog praznika Bajrama, od 12. avgusta pa dalje.

  • Vjerujem da ćemo se dobro pripremiti do prve zvanične utakmice na turniru ”Zaim Kobilica”, 30. avgusta u 17 sati protiv novog premijerligaša RK Iskre iz Bugojna. Nakon turnira krećemo sa još žešćim pripremama do početka nove prvenstvene sezone, 15. septembra, kaže Rizvanović.

Predsednik Rukometnog kluba Čelik Pane Škrbić je svim igračima i rukovodstvu kluba čestitao nastupajući veliki praznik – Kurban Bajram.

Pored čestitki, svim igračima je uplaćen i novčani iznos ”bajramluka”.

  • Već jako dugo, otkakao je na sceni ova Uprava Kluba, stalna je praksa RK Čelika da se za Bajram i za druge praznike, prije svega igračima, ali i ostalim aktivistima koji rade za ovaj Klub, dodijele novčane čestitke praznika, kaže Pane Škrbić.
Please follow and like us:

Ostavite odgovor

U skladu s novom Evropskom regulativom, Rukometni Žurnal je nadogradio politiku privatnosti i korišćenja kolačića. Sportski Žurnal koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sistema oglašavanja.
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

error: Sadržaj sa sajta je zaštićen